Gönüllüler için ICT eğitimini tamamladık ve ilk demo diyalog toplantısını gerçekleştirdik
Tarih: 27 Haziran
Yer: Slovenya

Avrupa Erasmus+ programı tarafından ortaklaşa finanse edilen A-Clase projesi (Eşitlik için Yetişkin Klasik Edebiyat ve Sanat Sinerjisi) kapsamında Slovenya’dan gönüllülere yönelik ICT eğitimini başarıyla tamamladık. RIC Novo mesto’da 10 emekli gönüllüye bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmanın temelleri ve diyalojik toplantı metodolojisinin temelleri konusunda eğitim verildi.

Eğitimin bir parçası olarak, gönüllülerin katılımcılardan diyalojik toplantıların canlı bir gösterimini görme ve mentorun davranışını gözlemleme fırsatı buldukları ilk demo diyalojik toplantıyı da gerçekleştirdik. Gönüllüler henüz bu metodolojiyi kendileri uygulama şansına sahip olmadılar; Eylül ayında, Türkiye’ye seyahatten önce test edebilecekler. Bu diyalojik toplantı için Ivan Tavčar’ın Visoška Kronika adlı eserindeki “Cadı Agata” bölümünden ve Salvador Dalí’nin “Belleğin Kalıcılığı” adlı tablosundan materyaller kullandık.

Bu önemli adımla, gönüllülerimizin, diyalog toplantılarına bağımsız olarak liderlik etmeyi de içeren projenin ileriki faaliyetleri için iyi hazırlanmış olduklarını gösterdik. Bir sonraki adım, Ekim 2024’te Türkiye’de yapılması planlanan derinlemesine eğitimdir.

Proje faaliyetleri yaygınlaştırma faaliyetlerini de içermektedir. Kurumun web sitesinde bir proje alt sayfası oluşturduk ve e-bültenler aracılığıyla kamuoyunu projenin ilerleyişi hakkında bilgilendirdik.

Accessibility